Introduksjon til fiskevelferd – Settefisk
Kurset dekker kravene i Akvakulturdriftsforskriftens § 6 for personell som jobber med settefisk. Kurset kan gjentas ved behov og skal gjennomføres minst hvert 5 år for å opprettholde kravene i henhold til gjeldende regelverk.
Språk
Tidsbruk
Sted
Pris
Målgruppe
Introduksjonskurset i fiskevelferd settefisk er mindre omfattende enn settefiskkurset. Den største forskjellen mellom disse kursene, er at settefiskkurset går mer i dybden på de aktuelle temaene som kurset dekker. Kurset passer for:
- Personell som ønsker grunnleggende kunnskap i fiskevelferd for settefiskproduksjon
- Personell som håndterer fisken i et settefiskanlegg
- Vikarer og nytilsatte i næringen
- Ansatte i administrative stillinger samt teknisk personell
- Personer i relevant offentlig forvaltning
- Leverandører til oppdrettsnæringen
- Studenter med tema fiskehelse
Mens introduksjonskurset er basert på at deltakeren styrer fremdriften selv, er settefiskkurset styrt av en fortellerstemme. Derfor tar det normalt sett kortere tid å gjennomføre introduksjonskurset. Fiskevelferd handler i stor grad om hvordan den enkelte arbeider i oppdrettsnæringen tar vare på fisken og hvilke miljøforhold vi tilbyr den. Med dette som utgangspunkt vil kurset hovedsakelig vektlegge følgende temaer:
- Regelverk
- Fiskevelferd
- Fiskens biologi
- Fiskesykdommer og forebygging
- Vannkvalitet
- Håndtering, drift og vaksinering
- Smittehygiene og biosikkerhet
Sluttprøve og kursbevis
Kurset avsluttes med at deltakeren får repetert sin kunnskap gjennom å svare på spørsmål relatert temaer gjennomgått i de forskjellige leksjonene. Etter at spørsmålene er besvart, vil kursdeltakeren få kursbevis som viser at gjeldende krav i Akvakulturdriftsforskriftens § 6 for personell som jobber med settefisk er oppfylt.
Flere kurs


Fiskevelferdskurs – Brønnbåtpersonell. Tilleggsmodul slakting


Fiskevelferdskurs – Servicebåtpersonell. Tilleggsmodul IMM


Introduksjon til fiskevelferd – Matfisk

