Viktig for hele næringen

Frøy ASA har i mange år hatt et godt samarbeid med Åkerblå Akvademiet og tilbyr flere kurs for alle sine sjøansatte. De mener tilbudet er viktig for hele næringen.

 

Frøy er Norges største kompetansemiljø innen akvaservice, og en stor leverandør av tjenester til havbruksnæringen. Med over 900 ansatte og 90 fartøy i flåten, er kompetanseheving av medarbeidere et viktig satsingsområde for selskapet. Sjøansatte i rederiet gjennomfører digitale kurs i både fiskevelferd og kjemikaliehåndtering i regi av Åkerblå Akvademiet.

 

Sjøansatte i Frøy gjennomfører digitale kurs i både fiskevelferd og kjemikaliehåndtering i regi av Åkerblå Akvademiet.

– For oss er det svært viktig at våre folk har kunnskapen og opplæringen som er nødvendig. Vi har stort fokus på fiskevelferd, og økt kompetanse og god kunnskap om om dette er alfa omega for hele næringen. Derfor er det viktig at vi har tilbydere som Åkerblå Akvademiet, forteller Marine Måsøval, mannskapsansvarlig i Frøy. Hun er godt fornøyd med kurstilbudene til Åkerblå Akvademiet, og spesielt fordi de er tilpasset arbeidssituasjonen til de sjøansatte.

– Kursene er både fleksible og godt tilpasset våre behov. Mannskapet om bord kan ta kursene når det passer dem, noe som er viktig for de som har en travel arbeidshverdag og jobber i turnus. I tillegg er kursene tilpasset hvor du jobber. Det er forskjellige kurs tilpasset de som jobber på forskjellige typer båter. Det er veldig fint for oss, forteller Måsøval.

– Kursene er både fleksible og godt tilpasset våre behov, forteller Marine Måsøval, mannskapsansvarlig i Frøy.

– Kursene er brukervennlig og føles relevante, sier Sigrun Sørgård, opplæringsansvarlig i Frøy.

Opplæringsansvarlig i Frøy, Sigrun Sørgård, har selv tatt et av kursene til Åkerblå Akvademiet, og opplever kursene som oversiktlig og gode.

– Kursene er brukervennlig og føles relevante. Samtidig blir man fulgt opp godt underveis, og får påminnelser hvis man ikke har fullført kurset. Jeg tok kurset i kjemikaliehåndtering, og det var godt tilpasset for oss som jobber i havbruksnæringen.

Sørgård skryter også av oppfølgingen de får fra Åkerblå.

–De har hatt dialog med oss og etterspurt våre innspill til kurs. Vi føler oss inkludert, og opplever at det er lav terskel for å komme med tilbakemeldinger og innspill.