– Kompetente ansatte er bedriftens gull

Dyktige folk tiltrekker seg dyktige folk, sier de i Lovundlaks. Og for å holde kvaliteten i produksjonen oppe, sørger selskapet for at de ansatte får nødvendige sertifiseringer og kursing hos Åkerblå Akvademiet.

–Vi synes Åkerblå Akvademiet er de i Norge med best kvalitet på kurs for matfiskpersonell. Derfor er det naturlig for oss å bruke de, sier Annette Bildøy. Hun er personalleder i Lovundlaks, det forholdsvis lille oppdrettsselskapet som holder til i Lovund i Nordland.

Behov for utvikling

 

Det er viktig for henne å sørge for at alle 43 ansatte blir sett og hørt, og at de får den faglige utviklingen de både ønsker og trenger. Hun forteller at de i Lovundlaks gir ansvar og myndighet til de medarbeiderne som ønsker det, for at de skal trives og utvikle seg.

–Alle vi mennesker har et grunnleggende behov for å utvikle oss. Kompetente ansatte er bedriftens gull. Vi som arbeidsgiver har ansvaret for å sørge for at de ansatte hele tiden blir bedre. Det er noe vi tar veldig seriøst. Jeg tror også dette gjør oss til en attraktiv arbeidsgiver, for dyktige folk tiltrekker seg dyktige folk, sier Bildøy.

Personalleder Annette Bildøy i Lovundlaks.

Annette Bildøy, personalleder i Lovundlaks

Viktig kompetanse

Som personalleder sørger Bildøy for at den kompetanseutviklingen som er planlagt i selskapet gjennomføres.

Foto: Lovundlaks

–Vi bruker for eksempel alle kursene som er for matfiskpersonell i kursportalen til Åkerblå Akvademiet. Her velger vi blant lovpålagte kurs som fiskevelferdskurs og veterinærmedhjelper, men det er også mange andre kurs her som vi vil at våre ansatte skal ha. Vi skal være god på produksjon av laks, og da er det veldig viktig at folkene våre har høy kompetanse til enhver tid.

At de nettbaserte kursene kan tas når man selv ønsker det, er noe også de ansatte i Lovundlaks setter pris på.

–Vår drift er sesongbasert og har sesonger som er mer travle enn andre. Driften er også væravhengig, og det er ikke alle dager de ansatte kan reise ut. Da passer det godt å ha kurs som er fleksible og som man kan ta når det passer best, sier Bildøy.

Se hvilke kurs vi tilbyr her