Klasseromskurs Veterinær medhjelper

Informasjon om kurset

Foreskrivende fiskehelsepersonell har det kliniske ansvaret ved avlusing av laksefisk samt korrekt bruk av legemidler i produksjonen av oppdrettsfiskOppgaven med bruk av legemidler og avlusingsoperasjoner overføres av praktiske årsaker ofte til personer på lokalitetene, mens foreskrivende fiskehelsepersonell fortsatt har det overordnede ansvaret. Denne praksisen krever at personene som bruker legemiddelet og utfører avlusingsoperasjonen på anlegg har dokumenterbar og god opplæring slik at de kan fungere som fiskehelsepersonellets medhjelpere. Dette kurset sikrer en korrekt og grundig opplæring av medhjelper.  

Det finnes to versjoner av dette kurset; én for settefisk og én for matfisk. 

settefiskanlegg er de vanligste legemidlene som brukes ulike bedøvelsesmiddel, vaksiner og formalin. Vaksinering skjer i alle anlegg med laks, regnbueørret og rognkjeks. På matfisklokaliteter vil kurset bli rettet mot bruk av bedøvelse, fôrbaserte legemidler, medikamentelle og ikke-medikamentelle avlusingsmetoder, samt uttak av lovpålagte prøver.

Planlagte kurs

Vi har for øyeblikket ingen åpne kurs for påmelding, men ta gjerne kontakt så finner vi en løsning for deg og dine behov! Du kan også ta en titt på vårt utvalg av nettkurs.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?

Ta gjerne kontakt med oss om du har noen spørsmål angående våre kurs eller ønsker mer informasjon om våre kurstilbud. 

Send inn din henvendelse via kontaktskjemaet, så tar vi kontakt så fort vi har mulighet.

 

Kontaktskjema