Fiskevelferdskurs – Servicebåtpersonell. Tilleggsmodul IMM
Kurset dekker kravene i Dyrevelferdsloven §6 og Forskrift om transport av akvakulturdyr, kapittel 4, § 12 med relevans for servicebåtpersonell og gir deltakeren kunnskap om ikke-medikamentell behandling (IMM) av fisk. Kurset kan gjentas ved behov og bør gjennomføres minst hvert 5 år for å opprettholde kravene i henhold til gjeldende regelverk.
Språk
Tidsbruk
Sted
Pris
Målgruppe
Kurset er tilpasset temaer som er nødvendig for å ivareta fiskens velferd under relevante serviceoperasjoner tilknyttet akvakulturanlegg, med spesielt fokus på IMM og håndtering av fisk og passer for:
- Personell som jobber på servicebåter og har oppdrag på anlegg med levende fisk
- Personell som tar aktiv del i IMM-behandlingen
Fiskevelferd handler i stor grad om hvordan den enkelte arbeider i oppdrettsnæringen tar vare på fisken og hvilke miljøforhold vi tilbyr oppdrettsfisken. Med dette som utgangspunkt vil kurset hovedsakelig vektlegge følgende temaer:
- Regelverk
- Fiskevelferd, smerte og stress
- Fiskens biologi og fysiologi
- Fiskesykdommer, årsaker, spredning og forebygging
- Smittehygiene og biosikkerhet
- Håndtering og miljø
- Ikke-medikamentelle avlusningsmetoder (IMM)
Sluttprøve og kursbevis
Kurset avsluttes med at deltakeren får repetert sin kunnskap gjennom å svare på spørsmål relatert temaer gjennomgått i de forskjellige leksjonene. Etter at spørsmålene er besvart, vil kursdeltakeren få kursbevis som viser at krav i Dyrevelferdsloven §6 og i Forskrift om transport av akvakulturdyr, kapittel 4, § 12 med relevans for servicebåtpersonell tilknyttet akvakulturnæringen er oppfylt, samt dokumentere generell opplæring i IMM.
Flere kurs


Introduksjon til fiskevelferd – Settefisk: Marine arter


Fiskevelferdskurs – Matfisk


Fiskevelferdskurs – IMM-fartøy

